Fair Fashion

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Let Your Friends Know!

In de tijd waarin we nu leven staan consumenten (gelukkig) steeds meer stil bij de impact van hun keuzes op de wereld, maatschappij en zichzelf. In vergelijking met 20 jaar geleden kunnen consumenten veel meer te weten komen over organisaties waar zij hun producten en diensten afnemen. Één van de positieve effecten hiervan is dat de druk op organiaties om goed te doen toeneemt. Dit de transitie heeft ingezet naar openere organisaties en meer transparantie.

Bij Hamppy Underwear streven wij naar maatschappelijke meerwaarde. Dit komt neer op dat wij niet alleen focussen op milieuvriendelijke oplossingen, maar ook op mensvriendelijk werken. Duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden gaan namelijk overal en altijd hand-in-hand. Wat betekent dit voor het productieproces van ons duurzame ondergoed & mondkapjes?

Waar onze hennep vandaan komt

Hemp factory

Onze hennep komt van onze producent uit China die zich aan strikte (Europese) regels houdt. Hier wordt de hennep door onze producent verbouwd, daarna verwerkt tot textielstof en uiteindelijk gebruikt om een breed scala aan producten te maken waaronder ondergoed en nu tijdelijk ook mondkapjes. Onze producent heeft dus de volledige productieketen in handen, van rauwe materialen tot producten, totdat de producten uiteindelijk bij ons terecht komen. De fabriek en aangesloten kantoren zijn erg duurzaam. De fabriek en aangesloten kantoren halen hun energie bijvoorbeeld grotendeels uit zonne-energie en op de hennep velden wordt regenwater gebruikt voor de irrigatie.

Natuurlijk zouden we liever zien dat er een producent in Europa of zelfs Nederland is die het productieproces overneemt, maar het feit is dat China enorm voorop loopt in de hennepindustrie. Hennep vergt namelijk specifieke technieken om van de van nature sterke hennepvezel een goede, zachte textielstof te maken (zonder gebruik van chemicaliën).

Goede arbeidsomstandigheden

Wij hebben onderzoek gedaan naar onze producent omdat kledingfabrieken in China nou niet bepaald bekend staat om hun mensenrechten. Je hoort soms vreselijke verhalen over de onmenselijke werkomstandigheden in kledingfabrieken, maar gelukkig zijn er uitzonderingen. Tijdens onze zoektocht was een fabriek die er gelijk tussenuit sprong en die uiteindelijk onze vaste producent is geworden.

Onze producent volgt strikte regels ter bevordering van de gezondheid van haar werknemers. De producent was een van de eerste Chineze bedrijven die lid werd van de Fair Wear Foundation (https://www.fairwear.org/): een organisatie die zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, in landen waar kleding wordt geproduceerd.

De acht arbeidsnormen van Fair Wear zijn:

  1. Het werk wordt vrijwillig uitgevoerd (m.a.w. er is geen dwangarbeid)
  2. Er is geen discriminatie op de werkvloer
  3. Er worden geen kinderen uitgebuit
  4. Werknemers mogen zich verenigen en collectief onderhandelen
  5. Werknemers krijgen genoeg betaald
  6. Er zijn redelijk werktijden
  7. De werkomgeving is veilig en gezond
  8. Er is een juridisch bindende arbeidsovereenkomst (m.a.w. een eerlijk en wettig contract)
Happy hemp field worker

Daarnaast worden in de fabriek en kantoren Europese normen gevolgd. Werknemers hebben in het hoogseizoen minstens een dag in de week vrij en werken maximaal 9 uur per dag. In het laagseizoen werkt men vijf dagen in de week. Bovendien draagt de fabrikant zorg voor de gezondste werkomstandigheden met medische vergoedingen, regelmatige salarisverhogingen, vakantiedagen en medische vergoedingen.

Waarborging van de arbeidsomstandigheden

Om te waarborgen dat de goede arbeidsomstandigheden worden nageleefd is een intern Quality Control team in het leven geroepen. Door strenge controles uit te voeren zorgt dit team ervoor dat aan alle strikte normen wordt voldaan. Bovendien zijn er enkele kleding-multinationals die in dezelfde fabriek kleding laten maken en de fabriek aan strenge controles onderwerpen, bovenop de controles die al door het Quality Control team worden uigevoerd.

Niemand wil kleding dragen die gemaakt is door mensen die worden uitgebuit. Als je producten bij Hamppy Underwear koopt hoef je je daar geen zorgen over te maken. Hamppy draagt zorg voor mensvriendelijke & milieuvriendelijke oplossingen.

Let Your Friends Know!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

See other Hamppy Stories

De voordelen van hennep

Je denkt waarschijnlijk: ‘Wacht, wacht… Jullie maken ondergoed van wiet… Echt?’… Nou, niet echt… Ja,

Hamppy is live!

Iets eerder dan verwacht hebben we nu webshop gelanceerd! We bevinden ons momenteel in de

Geef een antwoord