Over uw bestelling

Kan ik met iemand praten over mijn bestelling?

Natuurlijk kan dat! Stuur onze klantenservice een e-mail en we reageren zo snel mogelijk.

Kan ik mijn bestelling of mijn verzendadres wijzigen?

Stuur onze klantenservice een e-mail en we zullen ons best doen om je te helpen. Afhankelijk van de timing van de bestelling is dit mogelijk.

Hoe annuleer ik mijn bestelling?

Als je bestelling nog niet is verzonden, kan je deze annuleren. Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra je bestelling is verzonden, ontvangt je een e-mail met een tracking&trace-nummer van de koerier. Het kan tot 24 uur duren voordat trackingupdates verschijnen.

Wat moet ik doen als mijn bestelling beschadigd is aangekomen?

Oeps, dat mag niet gebeuren. Maak foto's van de beschadigde producten en neem contact met ons op. We zullen ervoor zorgen dat we alles voor je uitzoeken.

Mijn bestelling is ergens kwijtgeraakt, wat nu?

Oeps! Als je bestelling tijdens het transport zoek is geraakt, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice.

Verzenden en retourneren

Wat is jullie retourbeleid?

Belangrijk om te weten voordat je artikelen naar ons retourneert:

  • Producten kunnen binnen 30 dagen na ontvangst worden geretourneerd.
  • De producten dienen onbeschadigd, schoon, ongewassen en verpakt in de originele verpakking te zijn.
  • Het is mogelijk om producten te ruilen voor een andere maat of het aankoopbedrag terug te krijgen.
  • De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening. Wij dragen de verzendkosten voor eventuele vervangende producten.
  • Mondkapjes kunnen om hygiëne redenen niet worden geretourneerd. Is er iets mis met je nieuw gekochte gezichtsmasker? Neem contact met ons op en we komen er samen uit.
Hoe zit het met de verzendkosten voor retourzending?

Wanneer je een artikel retourneert of ruilt, moet je de verzendkosten zelf betalen. Zodra we jouw retourzending hebben ontvangen, zullen we je omruil- of terugbetalingsverzoek verwerken. Houd er rekening mee dat je de oorspronkelijke verzendkosten niet vergoed krijgt.

Hoe retourneer of ruil ik een of meer artikelen uit mijn bestelling?

Print het retourformulier uit of gebruik het formulier dat je bij je bestelling hebt ontvangen, vul het in en voeg het bij het pakket.

Houd er rekening mee dat we de verzendkosten voor retourzending niet kunnen dekken en dat je zelf verantwoordelijk bent voor items die verloren gaan tijdens de retourzending. Als je vragen heeft over het proces, neem dan gerust contact met ons op.

Was instructies

Hoe was en verzorg ik mijn Hamppy boxers en strings?

De maximale temperatuur om je Hamppy boxers en string te wassen is 40 ° C / 104 ° , maar we raden aan om een max. temperatuur van 30 ° C / 86 ° F aan te houden voor je boxers,  strings en voor de planeet.

Keer je boxershorts binnenstebuiten voordat je ze wast. Probeer ze ook uit de buurt van de wasdroger te houden zodat ze veel langer mee gaan. Strijken is mogelijk, maar niet nodig.

Wasverzachter is niet nodig en vermijd bleken.